Välj anläggning

Ytliga blodkärl – Ben

Laserbehandling som snabbt och effektivt synbart minimerar ytliga blodkärl på benen.

Vi hjälper dig att ta bort oönskade ytliga blodkärl på benen med hjälp av senaste lasertekniken. Värmen från laserimpulsen får blodet i det ytliga kärlet att koagulera och får sedan kärlet att dra ihop sig och försvinna utan att skada vävnaden. Dina ben får ett jämnare och ungdomligare utseende utan kirurgiskt ingrepp eller någon återhämtningstid. Varmt välkommen på en kostnadsfri konsultation där vi ser om en laserbehandling kan hjälpa dig bli av med dina ytliga blodkärl.

Hos ELECTA kan du vara säker på att alla behandlingar och tekniker är säkra, välbeprövade och dokumenterade. Maskinen i denna behandling är FDA-godkänd, den kvalitetsutmärkelse som anses vara marknadens mest svåraste att få. Våra maskiner är även CE-certifierade, en märkning som främst används inom EU för kvalitetssäkring.

Mer information om laserbehandling av ytliga blodkärl på benen

Ytliga och synliga kärl på benen är det många som besväras av. Ytliga blodkärl kan uppkomma i samband med graviditet, viktuppgång eller i takt med att vi blir äldre. Ytliga blodkärl kan också vara ärftligt och uppstå redan vid unga år.

För bästa resultat rekommenderar vi mellan 1-3 laserbehandlingar med ca 8 veckor mellan behandlingstillfällena. Hur många behandlingstillfällen som krävs är individuellt och beror på vilken typ av kärl vi ska behandla. Boka in dig på en kostnadsfri konsultation så får du träffa en certifierad klinikterapeut som berättar mer om behandlingen och vilket behandlingsupplägg som kan passa just dig.

Hur går behandlingen till?

Vid behandling av ytliga blodkärl ska huden vara så vit som möjligt. Mörk hud innehåller mycket pigment vilket gör att laserimpulsen får svårt att skilja hud från kärl. Av denna anledning är det därför viktigt att du inte är solbrun vid behandlingstillfället. Detta är också anledningen till att det kan vara svårare att behandla mörkare hudtyper.

Vid behandling av ytliga blodkärl på benen arbetar vi med den senaste lasertekniken. Behandlingen är en typ av ljusbehandling där vi med hjälp av värme ser till att blodet i kärlet koagulerar och på så sätt kollapsar. I samband med att kärlet går sönder och försvinner tar kroppen hand om resterna och ser till att det försvinner ut ur kroppen via lymfsystemet.

För bästa resultat rekommenderar vi ca 1-3 behandlingar med ca 8 veckor mellan behandlingstillfällena. Boka in dig på en kostnadsfri konsultation LÄNK så får du träffa en certifierad hudterapeut som berättar mer om behandlingen och vilket behandlingsupplägg som kan passa just dig.

Resultat med laserbehandling av ytliga blodkärl på benen

De flesta brukar se ett fint resultat efter varje behandlingstillfälle. Hur många behandlingar som krävs för att kärlet helt ska försvinna är individuellt. Det går aldrig att garantera att ett blodkärl försvinner helt.

Hur länge håller resultatet?

När blodkärlet är borta är det borta. Däremot kan nya kärl uppstå antingen i samma eller nya områden på benen.

Vad händer efter en behandling?

Du kan direkt efter en laserbehandling av ytliga blodkärl återgå till normal vardagsaktivitet. Dock bör du undvika aktiv träning de närmaste dagarna. Efter en slutbehandling bör du vänta med att sola minst 4 veckor. Har du planerat att göra fler laserbehandlingar bör du helt undvika solen mellan behandlingstillfällena. Vi rekommenderar dig gärna att använda stödstrumpor. Eftersom laserbehandling av ytliga blodkärl innebär att  kärlen hettas upp får man normalt en viss brännskada och därigenom en lättare rodnad på huden. Rodnaden försvinner oftast inom ett par dagar. Mindre blåsor och/eller temporära pigmentförändringar kan uppkomma och brukar försvinna snabbt igen.

Gör det ont?

Det kan brännas till eller sticka i huden, men det avtar efter en kort stund.

Alla är vi olika och har olika förutsättningar. Vi vill att du som kund ska bli nöjd med din behandling hos oss. Realistiska förväntningar inför en behandling med borttagning av ytliga blodkärl är viktigt för att nå ett bra resultat. För bästa resultat vill vi därför träffa dig för en kostnadsfri konsultation inför en behandling av ytliga blodkärl. Då kommer våra certifierade klinikterapeuter ge dig all information du behöver samt personlig rådgivning kring behandlingen. Dessutom kan du få rekommendationer på andra behandlingar som kan passa dig och dina behov såsom IPL.

Bra att veta

Behandling:
Laserbehandling av ytliga blodkärl på benen.

Resultat:
Behandlingen får kärlet att dra ihop sig och försvinna.

Så här går behandlingen till:
Värme från laserimpulsen får blodet att koagulera och kärlet att dra ihop sig och slutligen försvinna.

Känns det?
Det kan brännas till eller sticka i huden under behandlingen.

Tidsåtgång:
Under din kostnadsfria konsultation ger vi dig information kring vilket behandlingsupplägg som passar just dig och dina behov.

Pris:
Se prislista

Boka:

FDA, Food and Drug Administration, är den amerikanska motsvarigheten till svenska Livsmedelsverket och Läkemedelsverket. De skyddar allmänhetens hälsa genom att se till att säkra och effektiva produkter når den amerikanska marknaden. För att bli godkänd av FDA krävs genomgångna studier och dokumentation på absolut högsta nivå. Eftersom USA anses ha hög standard på detta område är ett FDA-godkännande ett viktigt steg för att nå godkännanden även på andra marknader såsom den skandinaviska och europeiska.

Electa Helsingborg

Hudvård & Klinik

Tel: 042 – 21 24 05 E-post: reception@electa.se

Electa Helsingborg

Butik & Prestigebehandlingar

Tel: 042 – 32 63 30 E-post: parfymeri@electa.se

Electa Stockholm

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 08 – 660 00 25 E-post: reception.sthlm@electa.se

Electa Halmstad

Butik & Hudvård

Tel: 035 – 10 20 20 E-post: reception.hstad@electa.se

Electa Ängelholm

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 0431 – 10 100 E-post: reception.aholm@electa.se

Electa Väla

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 042 – 13 23 33 E-post: reception.vala@electa.se

Electa Malmö

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 040 – 23 45 00 E-post: reception.malmo@electa.se

Sociala medier

Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du t.ex. vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kontaktuppgifter

Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
BOKA