Välj anläggning

IPL Permanent Hårborttagning

Intensivt pulserande ljus förstör proteinet i hårsäckar och hårceller så att nytt hår inte kan bildas.
Med IPL hjälper vi dig att ta bort oönskad och besvärande hårväxt på områden såsom armar, ben, hals och ansikte. Behandlingen passar såväl kvinnor som män och vi skräddarsyr behandlingen efter dina behov. En IPL-behandling går endast att göra på mörka hårstrån på en ljusare hy vilket är varför vi vill träffa dig för en kostnadsfri konsultation före en behandling.

Områden som IPL Permanent Hårborttagning behandlar:
 • Ben
 • Armar
 • Ansiktsbehåring
 • Rygg
 • Bröst
 • Armhålor
 • Bikinilinjen

Hos ELECTA kan du vara säker på att alla behandlingar och tekniker är säkra, välbeprövade och dokumenterade. Maskinen i denna behandling är FDA-godkänd, den kvalitetsutmärkelse som anses vara marknadens mest svåraste att få. Våra maskiner är även CE-certifierade, en märkning som främst används inom EU för kvalitetssäkring.

Mer information om IPL Permanent Hårborttagning

IPL är en av de mest effektiva metoderna för att permanent reducera och ta bort oönskad hårväxt. IPL är en nästintill smärtfri och skonsam ljusbehandlingsmetod där håret absorberar ljusimpulsen och energin omvandlas till värme nere i hårsäcken. Detta leder till att hårsäcken förstörs och därför inte kan bilda nytt hår igen. Behandlingen behöver upprepas eftersom hårstråna löpande befinner sig i olika växtfaser. Håret innehåller, precis som huden, ett naturligt pigment vilket innebär att ju mörkare hud man har desto mer pigment. En grundregel för all hårborttagning med IPL är att hårstrået alltid måste vara mörkare än huden. Detta beror på att laserstrålen når allt pigment, även det som finns i huden. För att kunna bränna bort håret på ett tillfredsställande sätt måste det alltså finnas mest pigment i hårstrået och inte i huden. Detta är anledningen till att vi inte kan behandla ljust hår såsom grått och vitt eller varför vi inte kan behandla personer med mörk hy.

Hur går behandlingen till?

Innan första behandlingen vill vi träffa dig på en kostnadsfri konsultation där du träffar en av våra auktoriserade klinikterapeuter för en personlig rådgivning där ni gemensamt går igenom dina funderingar och önskemål. Klinikterapeuten kommer sedan rekommendera dig den behandlingsplan som bäst passar dina behov.

Under själva IPL-behandlingen lägger man en kall gel på huden och belyser den sedan med ett synligt och infrarött intensivt pulserande ljus. Ljusblixtarna vid behandlingen kan kännas lite men gör inte ont. Vi flyttar ljusprisman snabbt vidare över hela området som ska behandlas.

Kan alla behandlas med IPL?

Nej, hårborttagning med IPL fungerar inte på ljusa eller väldigt tunna hårstrån. Det går heller inte att göra en IPL-behandling på en mörk hy, solbränd hy eller en hud med brun-utan-sol. Det måste alltid vara en väldigt tydlig skillnad på hårstråna som man vill ta bort och hudfärgen. Av dessa anledningar vill vi träffa dig för en kostnadsfri konsultation där vi gör en bedömning om behandlingen fungerar för dig.

Resultat med IPL Permanent Hårborttagning

För ett helt hårfritt resultat krävs en serie av IPL-behandlingar. Hur många behandlingar som behövs varierar beroende på var på kroppen behandlingen ska utföras, och vilken hår- och hudtyp du har. Vanligtvis krävs 5-6 behandlingar för att nå ett fullgott resultat och det ska helst gå mellan 4-8 veckor mellan varje behandlingstillfälle. Anledningen till att flera behandlingar behövs är att alla hårsäckar inte alltid har hårstrå i sig utan stråna befinner sig i olika växtfaser. Ungefär 20-30% av stråna är i växtfas samtidigt och går då att behandla vid ett unikt tillfälle. Under din kostnadsfri konsultation går vi igenom förväntat resultat och lägger en individuell behandlingsplan.

Hur länge håller resultatet?

Hårborttagning tar tid och kräver flera behandlingar. Detta då hårstrået växer i tre olika faser; växt-, avstötnings- och vilofasen och vi inte kan skynda på dessa faser. IPL kan bara att behandla ett hårstå som befinner sig i växtfasen. För att få ett maximalt resultat krävs det därför normalt 5-6 behandlingar för att behandla samtliga hårstån inom det önskade området, dvs att alla hårstrån når växtfasen. De flesta upplever hårborttagningen som permanent och endast ett extremt fåtal får tillbaka hårväxt i det behandlade området.

Att tänka på före behandling

En IPL behandling innebär att högintensivt pluserande ljus absorberas av mörkt pigment och melanin i huden därför är det viktigt att känna till följande;

 • En IPL-behandling endast kan ske av mörka hårstrån på en ljus hy. Vi kan därför inte behandla mörk hud eller ljusa hårstrån.
 • Undvik att plocka bort hårstrån och/eller vaxa dig före behandling. Detta för att så många strån som möjligt ska gå att behandla under din IPL-behandling och hårstrået endast kan behandlas när roten fast i hårsäcken.
 • Att sola utomhus, i solarium eller äta för mycket betakaroten gör din hud mörk och går då inte att behandla med IPL.
 • Undvik användning av brun-utan-sol då detta gör din hud mörk och då inte går att behandla med IPL.

Vad händer efter en behandling?

Efter en IPL-behandling uppstår vanligtvis en lätt rodnad eller svullnad som försvinner av sig själv inom något dygn. I något enstaka fall kan en mindre brännblåsa bildas som läker ut inom en vecka. I väldigt sällsynta fall kan IPL-behandlingen leda till en liten pigmentering eller ett mindre ärr. Ofta försvinner även dessa inom kort.

I samband med en IPL-behandling är det viktigt att skydda det behandlade området från solexponering, framförallt de närmaste veckorna före och/eller efter en behandling. Vi ser helst att du använder ett solskydd med högt SPF på de behandlade områdena.

Gör det ont?

En hel del kunder känner inget alls av IPL-behandlingen medan andra upplever det som en lätt snärt i huden.

Alla är vi olika och har olika förutsättningar. Vi vill att du som kund ska bli nöjd med din behandling hos oss. Realistiska förväntningar inför en behandling med IPL är viktigt för att nå ett bra resultat. För bästa resultat vill vi därför träffa dig för en kostnadsfri konsultation inför en behandling med IPL. Då kommer våra certifierade klinikterapeuter ge dig all information du behöver samt personlig rådgivning kring behandlingen.

Bra att veta

Behandling:
IPL Permanent Hårborttagning

Resultat:
Len hud och hållbart resultat utan oönskad hårväxt.

Så här går behandlingen till:
Intensivt pulserande ljus förstör proteinet i hårsäckar och hårceller så att nytt hår inte kan bildas.

Hur känns det?
En del känner inget alls medan andra upplever det som en lätt snärt i huden.

Tidsåtgång:
Under din kostnadsfria konsultation ger vi dig information kring vilket behandlingsupplägg som passar just dig och dina behov.

Pris:
Se prislista

Boka:

FDA, Food and Drug Administration, är den amerikanska motsvarigheten till svenska Livsmedelsverket och Läkemedelsverket. De skyddar allmänhetens hälsa genom att se till att säkra och effektiva produkter når den amerikanska marknaden. För att bli godkänd av FDA krävs genomgångna studier och dokumentation på absolut högsta nivå. Eftersom USA anses ha hög standard på detta område är ett FDA-godkännande ett viktigt steg för att nå godkännanden även på andra marknader såsom den skandinaviska och europeiska.

Electa Helsingborg

Hudvård & Klinik

Tel: 042 – 21 24 05 E-post: reception@electa.se

Electa Helsingborg

Butik & Prestigebehandlingar

Tel: 042 – 32 63 30 E-post: parfymeri@electa.se

Electa Stockholm

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 08 – 660 00 25 E-post: reception.sthlm@electa.se

Electa Halmstad

Butik & Hudvård

Tel: 035 – 10 20 20 E-post: reception.hstad@electa.se

Electa Ängelholm

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 0431 – 10 100 E-post: reception.aholm@electa.se

Electa Väla

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 042 – 13 23 33 E-post: reception.vala@electa.se

Electa Malmö

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 040 – 23 45 00 E-post: reception.malmo@electa.se

Sociala medier

Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du t.ex. vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kontaktuppgifter

Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
BOKA