Välj anläggning

PRP – Platelet Rich Plasma

även känd som Dracula- eller Vampyrbehandling.
PRP, även känd som Dracula- eller Vampyrbehandling, är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring, produktion av kollagen och elastiska fiber. Resultatet är en föryngrande effekt på hud och/eller hårbotten och en märkbart ungdomligare, slätare och mer elastisk hud. Genom att injicera kundens egna blod anses behandlingen vara ett naturligare alternativ till syntetiska fillers.

 

Områden som PRP behandlar:

• Ögonområdet
• Kinder och haka
• Käklinjen
• Bröst och dekolletage
• Händer och armar
• Hårbotten
• Eventuellt andra problemområden, kontakta oss gärna för en konsultation

Hos ELECTA kan du vara säker på att alla behandlingar och tekniker är säkra, välbeprövade och dokumenterade. Maskinen i denna behandling är FDA-godkänd, den kvalitetsutmärkelse som anses vara marknadens mest svåraste att få. Våra maskiner är även CE-certifierade, en märkning som främst används inom EU för kvalitetssäkring.

Hur fungerar PRP?

PRP är en naturlig anti-age behandling där vävnaden hämtas från den egna kroppen. Genom att injicera patientens egna blod ökar cellförnyelsen och produktionen av kroppens egna kollagen som ger ett ungdomligare utseende.
Blodplättars/trombocyters huvudsakliga uppgift är att stoppa blödningar och laga de öppna sår som uppstår i kroppens blodkärl. De styr blodets koagulering genom att skapa en koagel som täpper igen såret och vid tillväxten finns stamceller som genom en process stimulerar till tillväxt, celldelning och förökning för att återuppbygga fina kärl.

För bästa resultat och behandlingsupplägg vill träffa dig för en kostnadsfri konsultation före en behandling med PRP. Under konsultationen kommer våra certifierade sjuksköterskor gå igenom dina förväntningar och önskemål, lägga en individuell behandlingsplan och berätta vad vi kan göra just för dig. 

Så här går en behandling till;

En behandling genomförs genom att man tar en viss mängd blod, ungefär som vid ett vanligt blodprov. Blodet centrifugeras i en centrifug för att separera plasma från röda blodkroppar under ca 6 minuter och därefter överförs plasman till ett annat provrör. De koncentrerade blodplättarna är fler än i det naturliga blodet och ökar läkningsprocessen i huden. Den trombocytrika plasman injiceras därefter i de områden man vill behandla.

Vad händer efter en behandling?

Eftersom behandlingen endast består av kroppens egna celler och inte innehåller några läkemedel eller kemikalier är risken för biverkningar väldigt låg. Lättare svullnad och/eller blåmärken och pirrningar kan uppstå. Vi rekommenderar att man avstår från fysisk ansträngning 24 timmar efter behandling.

Utrustningen från PRP är FDA-godkänd för att behandla ett brett register av områden på alla hudtyper. Hur lång tid behandlingen tar beror på hur pass stort området som ska behandlas är. I samband med din kostnadsfria konsultation kommer din sjuksköterska ge dig all information kring PRP och behandlingstiden.

Resultat med PRP

Resultatet efter behandling med PRP är individuellt. De närmaste veckorna efter en behandling frigörs blodplättarnas tillväxtfaktorer och kollagenproduktionen ökar. Successivt kommer resultatet synas, full förnyelse av kollagen tar upp till tre månader.
Ett resultat varar upp till 18 månader, genom att kontinuerligt upprepa behandlingen säkerställer man ett gott resultat över tid.
Hur många behandlingar som krävs för att uppnå önskar resultat varierar beroende på vilket område som behandlas och utgångsläget. Det vanligaste är att genomgå 1-3 behandlingar / år. Boka gärna en konsultation för en personlig rekommendation kring behandlingsupplägg.

Gör det ont?

Det känns som att ta ett vanligt blodprov. Nålsticken vid injektionen kan kännas men gör inte ont.

Fördelar med PRP

• Naturlig behandling fri från läkemedel och kemikalier
• Väldigt liten risk för allergisk reaktion
• Resultat som förbättras med tiden (att jämföra med syntetiska filler som avtar och bryts ner av kroppen)
• Friskare och ungdomligare hud på ett naturligt sätt

Kontradiktioner

• Personer med mycket lågt antal blodplättar
• Personer med svår anemi
• Hudinfektion vid injektionsstället

Alla är vi olika och har olika förutsättningar. Vi vill att du som kund ska bli nöjd med din behandling hos oss. Realistiska förväntningar inför en behandling med PRP är viktigt för att nå ett bra resultat. För bästa resultat vill vi därför träffa dig för en kostnadsfri konsultation inför en behandling med PRP. Då kommer våra certifierade klinikterapeuter ge dig en rekommendation på antal behandlingstillfällen och vad som går att göra med PRP. Dessutom kan du få rekommendationer på hudvårdsprodukter och andra behandlingar som kan passa i kombination med PRP för att nå ett optimalt resultat.

Bra att veta

Behandling:
PRP

Resultat:
En föryngrad hud med färre rynkor och/eller stimulerad hårväxt.

Så här går behandlingen till:
En naturlig behandling utan kemikalier där vi injicerar kundens egna blod.

Hur känns det?
Behandlingen kan kännas något men är ej smärtsam.

Tidsåtgång:
Under din kostnadsfria konsultation ger vi dig information kring vilket behandlingsupplägg som passar just dig och dina behov. ca 30-45 minuter

Pris:
Se prislista

Boka:

FDA, Food and Drug Administration, är den amerikanska motsvarigheten till svenska Livsmedelsverket och Läkemedelsverket. De skyddar allmänhetens hälsa genom att se till att säkra och effektiva produkter når den amerikanska marknaden. För att bli godkänd av FDA krävs genomgångna studier och dokumentation på absolut högsta nivå. Eftersom USA anses ha hög standard på detta område är ett FDA-godkännande ett viktigt steg för att nå godkännanden även på andra marknader såsom den skandinaviska och europeiska.

Electa Helsingborg

Hudvård & Klinik

Tel: 042 – 21 24 05 E-post: reception@electa.se

Electa Helsingborg

Butik & Prestigebehandlingar

Tel: 042 – 32 63 30 E-post: parfymeri@electa.se

Electa Stockholm

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 08 – 660 00 25 E-post: reception.sthlm@electa.se

Electa Halmstad

Butik & Hudvård

Tel: 035 – 10 20 20 E-post: reception.hstad@electa.se

Electa Ängelholm

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 0431 – 10 100 E-post: reception.aholm@electa.se

Electa Väla

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 042 – 13 23 33 E-post: reception.vala@electa.se

Electa Malmö

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 040 – 23 45 00 E-post: reception.malmo@electa.se

Sociala medier

Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du t.ex. vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kontaktuppgifter

Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
BOKA