Välj anläggning

Kemisk peeling

Stimulerar nybildning av frisk vävnad vilket ger lyster, reducerar pigmentfläckar och minskar porer.

Med kemisk peeling / syrabehandling avlägsnas det yttre cellagret av döda hudceller vilket stimulerar nybildning av frisk vävnad. De aktiva substanserna i en kemisk peeling arbetar på olika problemområden i huden vilket gör att vi kan anpassa behandlingen för att uppnå det resultat du önskar. Vi erbjuder både mildare kemiska peelingar utan konvalescens och starkare peelingar med några dagars konvalescens. Ju starkare kemisk peeling / syrabehandling desto mer djupgående och hållbara resultat. Boka gärna in dig på en kostnadsfri konsultation för att höra vad våra certifierade klinikterapeuter rekommenderar just dig och din hud.

Kemisk peeling behandlar:
  • Ärrvävnad
  • Trött och glåmig hud
  • Pigmenteringar
  • Acne och överproduktion av talg
  • Linjer och rynkor
  • Solskadad hud

Hos ELECTA kan du vara säker på att alla behandlingar och tekniker är säkra, välbeprövade och dokumenterade. Maskinen i denna behandling är FDA-godkänd, den kvalitetsutmärkelse som anses vara marknadens mest svåraste att få. Våra maskiner är även CE-certifierade, en märkning som främst används inom EU för kvalitetssäkring.

Mer information om Kemisk peeling

Kemisk peeling / syrabehandling är ett samlingsnamn för olika behandlingsformer där man applicerar olika syror på huden för att avlägsna det översta hudlagret. Val av syra beror på vilka områden och resultat du önskar samt vilket skick din hud är i. Din hudterapeut skräddarsyr din behandling efter vad som passar dig bäst.

Hur går behandlingen till?

Hur behandlingen går till varierar något beroende på vilken peelingform vi använder. Vid en del behandlingar appliceras syran på aktuellt behandlingsställe och får verka i några minuter. Under behandlingen kan en stickande eller svidande känsla uppstå. Vid andra mer djupgående behandlingar applicerar man syralösningen ett visst antal gånger tills man nått önskvärt resultat. Denna variant av kemisk peeling kan kännas något mer. Vi skräddarsyr den syrabehandling som passar dig bäst vilket också är varför vi gärna vill träffa dig på en kostnadsfri konsultation innan behandlingstillfället. Läs mer om vår kostnadsfria konsultation och boka tid här.

Resultat med kemisk peeling / syrabehandling

Efter en kemisk peeling / syrabehandling blir huden lenare, får mer lyster och porerna drar ihop sig. Mindre och ytliga rynkor kan minska samtidigt som pigmentförändringar kan försvinna. Slutresultatet med kemisk peeling / syrabehandling blir att huden får ett fräschare, slätare och föryngrat utseende. Exakt vilket resultat du kommer få med en kemisk peeling är individuellt och beror dels på vilken typ av kemisk peeling vi genomför men även din huds ursprungsläge. Under din kostnadsfria konsultation går vi igenom dina behov, behandlingsupplägg och förväntat resultat.

Vad händer efter en behandling?

Efter en lättare syrabehandling brukar huden fjälla lite och en lättare rodnad uppstå. Med de starkare syrorna blir rodnaden ofta mer omfattande och huden kan även svullna något. Det kan förekomma ytliga sår och missfärgningar som oftast försvinner snabbt och avtar någon eller några veckor efter behandlingen. Efter en kemisk peeling / syrabehandling är huden mycket känslig för solljus. Vi rekommenderar dig därför att undvika solen så gott det går samt att använda ett solskydd med mycket hög solskyddsfaktor vid vistelse utomhus. Din behandlande hudterapeut kommer ge dig rekommendationer som passar just din hud.

Alla är vi olika och har olika förutsättningar. Vi vill att du som kund ska bli nöjd med din behandling hos oss. Realistiska förväntningar inför en behandling med Kemisk peeling / syrabehandling är viktigt för att nå ett bra resultat. För bästa resultat vill vi därför träffa dig på en kostnadsfri konsultation inför en behandling med Kemisk peeling / syrabehandling. Då kommer våra certifierade hudterapeuter ge dig all information du behöver samt personlig rådgivning kring behandlingen. Dessutom kan du få rekommendationer på hudvårdsprodukter och andra behandlingar som kan passa i kombination med kemisk peeling såsom Microneedling.

Bra att veta

Behandling:
Kemisk peeling

Resultat:
En föryngrad och jämnare hy full av lyster.

Så här går behandlingen till:
Syror appliceras på huden för att avlägsna det översta hudlagret. Val av syra beror på vilka områden och resultat du önskar samt vilket skick din hud är i.

Hur känns det?
Behandlingen kan sticka och pirra i huden.

Tidsåtgång:
Under din kostnadsfria konsultation ger vi dig information kring vilket behandlingsupplägg som passar just dig och dina behov.

Pris:
Se prislista

Boka:

FDA, Food and Drug Administration, är den amerikanska motsvarigheten till svenska Livsmedelsverket och Läkemedelsverket. De skyddar allmänhetens hälsa genom att se till att säkra och effektiva produkter når den amerikanska marknaden. För att bli godkänd av FDA krävs genomgångna studier och dokumentation på absolut högsta nivå. Eftersom USA anses ha hög standard på detta område är ett FDA-godkännande ett viktigt steg för att nå godkännanden även på andra marknader såsom den skandinaviska och europeiska.

Electa Helsingborg

Hudvård & Klinik

Tel: 042 – 21 24 05 E-post: reception@electa.se

Electa Helsingborg

Butik & Prestigebehandlingar

Tel: 042 – 32 63 30 E-post: parfymeri@electa.se

Electa Stockholm

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 08 – 660 00 25 E-post: reception.sthlm@electa.se

Electa Halmstad

Butik & Hudvård

Tel: 035 – 10 20 20 E-post: reception.hstad@electa.se

Electa Ängelholm

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 0431 – 10 100 E-post: reception.aholm@electa.se

Electa Väla

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 042 – 13 23 33 E-post: reception.vala@electa.se

Electa Malmö

Butik, Hudvård & Klinik

Tel: 040 – 23 45 00 E-post: reception.malmo@electa.se

Sociala medier

Följ oss ifall du är nyfiken på vad som händer bakom kulisserna eller om du t.ex. vill vara först med att ta del av våra nyheter och erbjudanden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kontaktuppgifter

Search
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
BOKA